header

historie h1
Het begon allemaal toen Fried de Kinderen na zijn werk oud papier ging inzamelen om zijn broer en zus te kunnen steunen, welke destijds als missionarissen in Chili en Kongo werkzaam waren. Deze actie liep echter uit de hand, zodat er geen tijd meer over bleef voor zijn dagelijkse kostwinning. Fried nam zijn ontslag en ging fulltime aan de slag met het inzamelen van papier en oude metalen. De opslag van dit alles gebeurde gewoon thuis aan de Bennekelstraat nummer 2 te Eindhoven.

oude sloopoude sloop 002werkplaats
De beperkte ruimte werd natuurlijk snel te klein en daarom werd er besloten om in 1961 het grondstuk Hulst 87a te Geldrop aan te kopen. De twee oudste zonen Sjaak en Harrie zijn toen bij Fried gaan werken.
Diverse jaren gingen voorbij alvorens er een autosloperij werd begonnen enkele meters verderop op nummer 120a. De broers waren altijd al in de weer geweest met bromfietsen en motoren, dus zodoende was de stap naar de auto┬┤s snel gezet.
oude takelwagenauto demagoude takelauto
In het jaar 1971 werd de autosloperij door de oudste zoon Sjaak samen met zijn jongste broer Ferry voortgezet. Fried beperkte zich weer tot het oude papier en zijn liefde voor de metalen. Het was een mooie tijd in en rond de boerderij, maar helaas was het niet mogelijk om daar te blijven. Een verhuizing was de enige optie en daarom werd kavel nummer 107a aangekocht op het destijds nieuwe industrieterrein de Spaarpot.

Het was in het jaar 1978, dat de verhuizing realiteit werd en vanaf die tijd is het bedrijf ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is.